lauantai 18. lokakuuta 2014

Afrikan tähteä etsimässä

Ennen syyslomaa vietimme viimeisen suunnistusaiheisen liikuntatunnin pelaamalla ulkona Afrikan tähteä (idea Alakoulun Aarreaitta -ryhmästä). Tunti olikin huippukiva ja lapset olivat todella innoissaan!
Metsään oli piilotettuna 40 rastia, joissa oli oranssit pelimerkkiympyrät. Ympyrän takana oli laminoitu timantti, hevosen kenkä tai rosvon kuva, joka oli kiinnitetty ympyrään sinitarralla. Rastit oli merkitty tietysti myös karttaan. Jokainen valitsi rastin, johon lähti. Rastilta napattiin sitten mukaan siellä oleva juttu.
Jos kohdalle osui timantti, juostiin timantin kanssa nopeasti open luokse, joka vaihtoi timantin rahaan. Jos rastilta tarttui mukaan hevosenkenkä, se laitettiin taskuun mahdollisen rosvon varalta. Ja jos oranssista "pelimerkistä" paljastui rosvo, oli mentävä open luokse luovuttamaan jo kerätyt rahat. Tämä vaati tietysti rehellisyyttäkin! Mutta jos taskussa sattui jo olemaan hevosenkenkä, pelastui rosvolta.
Joskus kävi tietysti myös niin, että rastilla oli jo joku toinen käynyt, jolloin seuraava rastille menijä löysi rastilta vain tyhjän pelimerkin. Sitten olikin suunnattava seuraavaan rastiin. Metsään oli piilotettu tietyisti myös Afrikan tähti. Tällä kertaa se oli kuitenkin niin piilossa, että ei osunut kenenkään kohdalle. Jos Afrikan tähti olisi löytynyt, olisi peli päättynyt löytäjien osalta siihen ja voittoon! (Suunnistuksen näkökulmasta Afrikan tähteä ei kannattene ihan helppoon paikkaan laittaakaan...;)) Tällä kertaa Afrikan tähti löydettiin kuitenkin siis vasta yhteisvoimin pelin päättymisen jälkeen. Voittajaksi julistettiin se pari, jolla oli aikarajan päättymisen jälkeen taskuissaan eniten rahaa.
Suosittelemme kokeilemaan! Oli kyllä hauska liikuntatunti ja suunnistustaitoja opittiin leikiten! Lämmin halaus ja kiitos luokkamme avustajalle, joka teki taas kerran suuren työn valmistaessaan hommaan tarvittavat välineet. Ensi vuonna sitten uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti